!
МАКЕДОНСКИ ГЛАС, Брой 31-33
(Свали PDF файл ТУК)

БЮЛЕТИН НА БОРЦИТЕ ЗА ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, год. 9, брой 31-33, XII 2012 - VIII 2013 г.
 
ПИРИНСКИ МАКЕДОНСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Пирински македонски информационен център представлява неформална и независима група македонски интелектуалци от Пиринска Македония, създадена през 2005 г. Членовете й са обединили усилията си да събират и публикуват документи, информации и материали свързани с македонското малцинство в България, с живота, активностите и проблемите на хората с македонско самосъзнание в тази страна.

ПМИЦ издава безплатния бюлетин „Македонски глас“, който е достъпен на хартиен носител и на интернет; подкрепя издаването на брошури, списания и книги.

Освен към съвремието дейността на ПМИЦ е насочена и към миналото на македонското малцинство в България и по-специално към събирането и публикуването на спомени и документи за репресираните заради своето самосъзнание и националност македонци в България.

Всякакви информации свързани с македонското малцинство днес и с неговото минало можете да изпращате на посочения електронен адрес. На същия можете да се свържете с нас, доколкото желаете да ни подкрепите.РЪКОВОДНИ ОРГАНИ НА ПИРИН
 
СЪПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ
 
  ГЕОРГИ ХРИСТОВ

Георги Стоев Христов е роден на 17. 05. 1931 година в село Яново, Благоевградска област. Завършил задочно полувише образование. Членувал в БЗНС и е бил председател на дружбата в гр. Благоевград. Бил е управител на почивна станция, управител на стола при Окръжния народен съвет – Благоевград, учител по български език и литература в прогимназия, окръжен инспектор на „Социални грижи“ и др. Негови творби са публикувани най-вече във в-к „Пиринско дело“ и в централни вестници и списания. От 1992 г. е главен и отговорем редактор на в. „Народна воля“, а от 2006 г. член на ЦС на ОМО „Илинден“ – ПИРИН.  АЛЕКСАНДЪР СПАСОВ

Роден в Благоевград на 13.7.1975 г. Завършва Мединцински факултет в Йена, Германия, специалност Дентална медицина. По професия е научен работник, преподавател и ортодонт / зъболекар при медицнския факултет на университета Greifswald.
Участва в македонското движение в България от 1990 г. Участник в делегации на партията на най-високо ниво.  СТОЯН МЕЧКАРОВ

Роден в Благоевград на 17 април 1975 г. В македонското движение е от 1990 г. Бил е член на ЦС на ПИРИН и участник в делегации и международни семинари.
Учи четири години история в Скопския университет.
В момента живее в Англия, където успешно се занимава с бизнес.  ИВАН СИНГАРТИЙСКИ

Роден на 7 март 1953 г. в гр. Гоце Делчев.
Завършва висше образование – инжинер по радио-електроника (по днешни стандарти – магистър).
В мкедонското движение е от 1990 г.
Избран за общински съветник от СДС в Гоце Делчев. През 1999 г. избран за общински съветник от ОМО „Илинден“ – ПИРИН.
Работи като учител.
Председател и заместник-председател на ОМО „Илинден“ - ДД.
Председател 2 мандата на ОМО „Илинден“ - ПИРИН, а от 2006 г. насам член на Председателството й.  СТОЙКО СТОЙКОВ

Роден на 16 април 1974 година в гр. Сандански. В македонското движение влиза през 1990 г.
Завършва висше образование – история в скопския университет „Св. Кирил и Методий“, с най-висок успех за 1997 г., за което е нагараден със стипендията „Любен Лапе“. Защитава кандидатска дисертация през 2003 г., а през януари 2013 г. в Скопие защитава докторат от областта на средновековната история и получава степен доктор на историческите науки.
Работил като хонорарен преводач към Архива на Македония за тежко четливи ръкописи. Пише за вестниците „Пирински глас“ и „Македонско сонце“. От 2003 г. е член на редколегията на „Народна воля“, а по-късно става заместник на главния редактор на същия вестник. Инициатор и активен участник в издаването на бюлетин „Македонски глас“.
Участник в преговорите за обединяване на македонското движение в България през 1997 г. През 2004 г. е избран за съпредседател на ОМО ПИРИН, а от 2006 г. досега е член на Председателството на ОМО „Илинден“ - ПИРИН. Участник в голям брой делегации на партията в България и зад граница.  КРУМ ФИЛАТОВ

Роден на 7 август 1948 г. в село Самуилово, Петричко. Образование средно спецаилно Селско-стпански техникум.
Бил е кандидат за кмет в Самуилово от името на ОМО „Илинден“ – ПИРИН и секретар на кметство Самуилово в нпродължение на 8 години.
Занимава се с земеделие.
В македонското движение се включва през 1999 г., когато създава секция на ОМО „Илинден“ - ПИРИН в с. Самуилово. От 2000 г. насам е член на ЦС на ОМО „Илинден“ – ПИРИН и на ОМО ПИРИН. От 2011 г. е асоцииран член на Председателството на ОМО „Илинден“ – ПИРИН.  АНГЕЛ БЕЗЕВ

Роден на 29 март 1964, в с. Копривлен, община Хаджидимово.
Бизнесмен. Образование средно-специално.
Активно се включва в македонското движение от 1990 г. Кандидат за кмет от ОМО „Илинден“ – ПИРИН. Избран за съветник в община Хаджидимово от листата на същата партия през 1999 г. Понастоящем е общински съветник от Коалиция бъдеще за Хаджидимово.
Заемал е позиции на заместник председател на ОМО „Илинден“ - ДД, а през 1996-1997 г. е председател на същата. Член на Централниия съвет и заместник-председател в ръководството на ОМО „Илинден“ – ПИРИН. Съпредседател на ОМО ПИРИН от 2004 до 2006 г., а от тогава досега съпредседател на ОМО „Илинден“ – ПИРИН.

 
ЦЕНТРАЛЕН СЪВЕТ

Председателство
1. д-р Алекснадър Спасов;
2. Стоян Мечкаров
3. Иван Сингартийски
4. д.и.н. Стойко Стойков
5. Ангел Безев
6. Георги Христов
7. Крум Филатов


Околийски председатели и членове на ЦС
8. Ангел Радонов – Благоевград
9. Кирил Илиев – Петрич
10. Тодор Ушев – Разлог
11. Георги Мангалов – Гоце Делчев
12. (предстои да се избере) – Сандански


Членове на ЦС
13. Дамян Ризаков (Петрич)
14. Борислав Филадов (Петрич)
15. Стефан Терзиев (общ .Хаджидимово)
16. Крум Пахов (Разлог)
17. Елена Кадева (Банско)
18. Боян Бибишков (Сандански)
19. Райна Стаменова (Благоевград)
20. Емил Ефтимов (Благоевград)


Членове на ЦС извън кворума
21. Кирил Цонков (София)
22. Димитър Иванов (Шумен)
23. Христо Пелтеков (Пловдив)


ЦКРК

Стоян Герасимов (Благоевград)
Андон Костов (Петрич)
Тома Томов (Петрич)
Станко Илиев (Разлог)
Румен Буков (Сандански)
Васил Маджиров (Гоце Делчев)
Иван Гаргавелов (Гоце Делчев)


 © 2013 Всички права запазени - МАКЕДОНСКИ ГЛАС - позоваването на съдържание от сайта задължително с хиперлинк към оригиналното.
Този сайт е създаден и се поддържа от: TJ-Hosting